Ана Бекута го сподели најдобриот рецепт за јадење со компири: Тешко е да не се засака ваков рецепт

Дивата на народната музика, Ана Бекута, добро се снаоѓа во кујната, како и зад микрофонот, па оние што имаа можност да ги пробаат нејзините специјалитети, уживаат во нив подеднакво како и во песните на Ана. Пејачката ужива во подготовката на оброци за своите најблиски, а рецептот на Ана Бекута за полнети компири е еден од омилените во нејзиното семејство.
Со оглед на тоа што се грижи за својата линија, Ана често подготвува јадења со малку калории од зеленчук, риба и морски плодови. Едно од нив се компири полнети со морски плодови. Ана го сподели споменатиот рецепт со гледачите на емисијата „Практична жена“, а ние ви го пренесуваме во целост.
Рецептот на Ана Бекута за компири со морски плодови
Состојки:
– 600 г компири
– 300 г морски плодови
– 200 г домати
– 3 чешниња лук
– 50 мл маслиново масло
– 50 мл сок од лимон
- сол и црн пипер
Подготовка:
Сварете ги компирите со лушпа, излупете ги и исечете ги на половина и издлабете ги, а потоа наредете ги во длабок сад за печење за сервирање.
Пржете малку сечкан лук во маслиново масло, додадете сечкани домати или излупени домати, а кога ќе почне малку да руменеат, додадете сечкани морски плодови и продолжете да динстате уште малку.
Кога морските плодови ќе бидат готови, наполнете ги веќе подготвените компири со нив. Печете сè заедно кратко време во рерна.
ФОТО: Youtube printscreen Praktična žena