ВЕГЕТА НАТУР по рецепт на мајката природа

Широката палета на
производи Вегета Натур нудат
решение за секоја кулинарска авантура.Главниот јунак
на оваа приказна секако е Вегета Натур - универзален додаток на јадења,кој во своите 150gшто содржи
480g свеж зеленчук,
без подобрувачи на вкус, без адитиви, вештачки бои или ароми.
За да им ја олесни подготовката на омилените јадења и на најпребирливите потрошувачи, Подравка ја претстави Вегета Натур на пазарот, сега во модерна амбалажа и направена по нов, подобрен рецепт. Кога Вегета Натур е во кујната, на трпезариската маса има јадења со раскошни и богати вкусови, направени на сосема природен начин, а готвењето навистина станува една од најприродните работи во светот.
Многумина ќе се прашаат која е тајната на овој производ? Нема тајна.
Вегета Натур производите се направени по рецептот на мајката природа. Тие содржат природни состојки - зеленчук растен под топлото сонце и внимателно одбрани зачини кои на сите јадења им го даваат најдобриот вкус на природата. Препознатливиот вкус на квалитет и природност го носи морската сол од островот Паг, куркумата, која е заслужна за златната боја, целероткој дава мирис како од градина, како и другите избрани состојки.
За готвачи кои знаат што точно сакаат и како да го подготват тоа, тука се специјалите Вегета Натур кои го олеснуваат готвењетои секое јадење го прават лесно за подготовка - од крцкави компири, печен зеленчук, златно пилешко, до салата и риба. Како и остатокот од семејството Натур, тие се направени во комбинација со чистата природа и содржат само зеленчук и зачини.
На голема врата, Вегета Натур се врати на менито. Без разлика дали во кујната играте на сигурно или уживате во импровизирање, има само едно правило - Вегета Натур. Со докажаниот квалитет на брендот Вегета и со нови и подобрени рецепти, Вегета Натур навистина ја внесува природата во секоја кујна. Сè што треба да направите е да се препуштите на богатството на вкусови и ароми и да тргнетево нова кулинарска авантура каде што ќе го препознаете најдоброто од природата во секој залак.